MUVIT/6x60 je ...

... nepozabna avantura filmskega ustvarjanja

MUVIT/6x60 je filmski maraton, kjer prijavljene filmske ekipe v 60-ih urah napišejo, posnamejo, zmontirajo in dostavijo film dolžine 6 - 8 min. Vse filmske ekipe so soočene z enakimi usmeritvami, ki jim morajo slediti pri ustvarjanju filma - t.j. akcija / stavek / predmet. Enake usmeritve za vse predstavljajo dodaten filmski užitek od spremljanju filmske premiere nastalih filmov, saj se je izkazalo, da ustvarjalni navdih ustvarjalce popelje na povsem različna raziskovanja.

Strokovna žirija bo nagradila 3 ekipe, ki bodo uspele dane usmeritve najbolj kreativno in filmično uporabiti v svojem filmu.

Kje se je letos odvil MUVIT/6x60?

V tvojem mestu! Oz. povsod, kjer si ti in tvoja ekipa. 😀

Letos bo glede na razvoj situacije in nastalih okoliščin potekala otvoritev MUVIT/6x60 maratona preko LIVE dogodka, ki se ga ti in tvoja ekipa lahko udeležiš kjerkoli.

Finalni dogodek se bo odvil v Cineplexx Kranju.*

* Alternativno bo v primeru zaprtih kino dvoran ali zaradi zagotavljanja varnosti, premiera izvedena preko LIVE dogodka.

ŽIRIJA

Strokovno žirijo sestavljajo priznani filmski ustvarjalci. Njihova naloga je, da izberejo filme, ki so uspeli dane usmeritve najbolj filmično realizirati.

NAGRADE 2021

Denarni sklad za nagrade v letu 2021 znaša 3.000,00 €:

Zlati MUVIT: 1.500,00 €

Srebrni MUVIT: 1.000,00 €

Bronasti MUVIT: 500,00 €

Kaj lahko pričakuješ?

Izjemno, adrenalinsko, ustvarjalno, filmsko izkušnjo, ki bo tebi in tvoji ekipi prinesla največjo nagrado, to je, kratki film. Gre za izkušnjo, ki je ne boš nikoli pozabil/-a. Vsaj tako pravijo udeleženci preteklih MUVIT/6x60 maratonov. Preveri, če to res drži.