SAVE THE DATES:
21. - 23. 8. 2023

Maraton ustvarjanja kratkih filmov

Petek, 25. 8. 2023

Premiera (Ljubljana)


Zlati MUVIT 2022

Ko se prepirata dva (Plac Production)

OBRAZLOŽITEV ŽIRIJE: Ko se na zgolj eni lokaciji zberejo trije nedvomno raznoliki, naravno in konsistentno odigrani karakterji, umeščeni v izčiščeno narativo v popolnem ravnotežju drame in komedije, vizualno predstavljene jasnega režijskega koncepta in dovršene fotke ter atmosfersko izjemno podprto z zvokom, dobimo soglasni zmagovalni muvit. Film na višjem nivoju. Profi nivoju – in povrh vsega z družbeno aktualno piko na i. Film, ki te nasmeji do solz in ki te butne –  brez čustvene manipulacije, nesforsirano. 


Srebrni MUVIT 2022

Zgazi me še enkrat (5. kader)

OBRAZLOŽITEV ŽIRIJE: Kaj dobimo, ko združimo Guya Richija s Tarantinom, dodamo veliko mero drznosti, hajpa in dinamike in se vozimo na meji med komedijo in tragedijo? Nedvomno-dobimo dih jemajoč, inovativen in stiliziran film, ki te drži na trnih od prvega, do zadnjega frejma.


Bronasti MUVIT 2022

Happy Days (Leones studio)

OBRAZLOŽITEV ŽIRIJE: Film, ki izstopa po iskrenosti, toplini, opomni na minljivost, vendar s pogledom v svetlobo.  Zgodbo, ki se nas je v svoji nepretencioznosti vseh zelo dotaknila, so ustvarjalci ujeli v tehnično izjemno zahtevnem enem kadru z odlično fotografijo in konstistenco tako v atmosferi dveh igralcev kot sliki. 

Posebni omembi MUVIT 2022

Umetnost katastrofe (Rimanićeva klapa) in Kje, kdaj, zakaj? (Zilla production)


OBRAZLOŽITEV ŽIRIJE: Posebno omembo si zasluži film, ki izstopa tako v pristopu, kot tudi tudi v svojevrstnem odkrivanju hibridnega žanra. Gledalec se med spremljanjem zgodbe sprašuje, ali je morda priča premišljeno napisanemu scenariju ali pa ga filmarji s samim potekom dogodkov samo odkrito vlečejo za nos? Hm...Vprašanje ostaja v zraku.

Kakorkoli že - direktno, naravno in duhovito.

OBRAZLOŽITEV ŽIRIJE: Prva posebna omemba gre ustvarjalcem edinega sci-fi filma KJE, KDAJ, ZAKAJ za odlične vizualne efekte in produkcijski presežek.

MUVIT/6x60 je ...

... nepozabna avantura filmskega ustvarjanja

MUVIT/6x60 je filmski maraton, kjer prijavljene filmske ekipe v 60-ih urah napišejo, posnamejo, zmontirajo in dostavijo film dolžine 6 - 8 min. Vse filmske ekipe so soočene z enakimi usmeritvami, ki jim morajo slediti pri ustvarjanju filma - t.j. akcija / stavek / predmet. Enake usmeritve za vse predstavljajo dodaten filmski užitek od spremljanju filmske premiere nastalih filmov, saj se je izkazalo, da ustvarjalni navdih ustvarjalce popelje na povsem različna raziskovanja.

Strokovna žirija bo nagradila 3 ekipe, ki bodo uspele dane usmeritve najbolj kreativno in filmično uporabiti v svojem filmu.  

ŽIRIJA

Strokovno žirijo sestavljajo priznani filmski ustvarjalci. Njihova naloga je, da izberejo filme, ki so uspeli dane usmeritve najbolj filmično realizirati.

MAJA MARTINA MERLJAK

je diplomirala na AGRFT v Ljubljani, svoje izobraževanje s poudarkom na igri pred kamero pa je nadgrajevala tudi v tujini (New York, London, Praga, Varšava).
Od leta 2010 študira solo petje, trenutno pa je vpisana tudi na podiplomski študij -  MA program, smer scenaristika in filmska režija na Raindance Film School v Londonu.
Za seboj ima preko 40 gledaliških in filmskih premier. Je redna moderatorka številnih dogodkov; kot predavateljica in individualni trener poučuje javno nastopanje; pri različnih projektih (filmi, serije, reklame) pa sodeluje kot acting coach.RAHELA JAGRIČ PIRC

je zaključila dodiplomski študij iz Filmske in video produkcije na univerzi Wolverhampton v Veliki Britaniji. Šolanje je nadaljevala na magistrskem študiju Filmske in TV režije na univerzi Bournemouth, ki ga je zaključila s kratkim stereoskopskim filmom Coming Home (2009), ki velja za prvi slovenski s3D film, ki je bil predvajan na številnih filmskih festivalih. Leta 2019 je začela režirati TV dramo Najini mostovi, Rahelin prvi celovečerni film "Vesolje med nami" pa je trenutno v redni distribuciji v Sloveniji in gostuje po mednarodnih festivalih, kjer je že prejel prve nagrade. DOMINIK ISTENIČ

je diplomiral na Inštitutu in akademiji za multimedije, IAM. Po akademiji je delal kot lučkarski tehnik in kasneje kot gaffer. Nato se je uveljavil kot direktor fotografije številnih reklamnih oglasov in je za svoje delo prejel 3 zaporedne nagrade za najboljšo fotografijo na slovenskem oglaševalskem festivalu, SOF. Do sedaj se je podpisal pod fotografijo dveh celovečernih filmov, Gajin svet 2 in film Živi i zdravi, ki je še v postprodukciji. NAGRADE 2022

Denarni sklad za nagrade v letu 2022 znaša 3.000,00 €:

Zlati MUVIT: 1.500,00 €

Srebrni MUVIT: 1.000,00 €

Bronasti MUVIT: 500,00 €

KAJ LAHKO PRIČAKUJEŠ?

Izjemno, adrenalinsko, ustvarjalno, filmsko izkušnjo, ki bo tebi in tvoji ekipi prinesla največjo nagrado, to je, kratki film. Gre za izkušnjo, ki je ne boš nikoli pozabil/-a. Vsaj tako pravijo udeleženci preteklih MUVIT/6x60 maratonov. Preveri, če to res drži.MUVIT/6x60 udeleženci filmskega maratona