Letošnje usmeritve

PREDMET: Pisalo

STAVEK: Sem že mislil, da več ne znam, potem sem se pa spomnil.

AKCIJA: Ambicija

Zlati MUVIT/6x60 2019

Govor, ki ga vidiš (VLC TIM)

Srebrni MUVIT/6x60 2019

Nerezine (BANANANJAM 2019)

Bronasti MUVIT/6x60 2019

Za vsako sceno (KLAPA 2019)

Izbor občinstva (Sponzor Voyo)

Popisano srce (Rimanićeva klapa 2019)

Žirija 2019

JAN CVITKOVIČ

Režiser

Jan je za svoje delo prejel več domačih in mednarodnih nagrad; med njimi sta najodmevnejši beneški lev prihodnosti za celovečerni režijski debi Kruh in mleko in Altadis – New directors Award za celovečerni film Odgrobadogroba.

Njegov zadnji film Družinica, je svetovno premiero doživel na filmskem festivalu v Monteralu, kjer je igralka Irena Kovačević prejela nagrado za najboljšo žensko vlogo.

EVA JESENOVEC

Igralka

Eva je članica ansambla SNG Drama, javnosti pa je najbolje znana z vlogo v t.i. “generacijskem” filmu Ne bom več luzerka, zmagovalcu lanskega FSF-ja.

V matičnem gledališču je najprej zaigrala v vlogi Ollie v predstavi Pomona, naslednja vloga pa je že bila v veliki koprodukciji Vojna in mir, Drame, MGL-a in Cankarjevega gledališča.


ROK KAJZER NAGODE

Direktor fotografije

Rok je 27 letni direktor fotografije, ki je bil v času svojega študija večkrat nagrajen, kot direktor fotografije pa ima za seboj več vidnih profesionalnih filmskih in televizijskih projektov.

Med odmevnejšimi je celovečerni igrani film Posledice režiserja Darka Štanteta, ki je mednarodno premiero doživel v uradnem programu filmskega festivala v Torontu.

MUVIT/6x60 podpirajo