Nagrajeni filmi na MUVIT/6x60 2020

Zlati MUVIT

Do takrat pa (Leones Studio)

Srebrni MUVIT

Nazaj k nama (ALTRX)

Bronasti MUVIT

V družbi domisljije (Anamorphic Movies)

Žirija MUVIT/6x60 2020

Strokovno žirijo sestavljajo priznani filmski ustvarjalci. Njihova naloga je, da izberejo filme, ki so uspeli dane usmeritve najbolj filmično realizirati.

PETER BRATUŠA

režiser

Peter Bratuša je širši javnosti prav gotovo najbolj poznan po mladinskem filmu Gajin svet, ki si ga je ogledalo več kot 80.000 gledalcev in je zato prejel kar tri Zlate role. Njegov prvi celovečerec film Prebujanja, pa je film namenjen odrasli publiki in govori o parih, ki jih dohiteva kriza srednjih let, s katero se soočajo, kot sami najbolje vejo in znajo. Peter je podpisan tudi kot soscenarist in režiser TV serije Življenje Tomaža Kajzerja, kot direktor fotografije pa je dal vizualno podobo legendarnemu slovenskemu filmu, Babica gre na jug. Je tudi avtor neštetih reklamnih oglasov in je eden izmed najbolj nagrajevanih režiserjev v slovenskem oglaševalskem prostoru. Režiser, poleg drugih projektov, že pripravlja scenarij za Gajin svet 2.

ROBERT PREBIL

igralec

Robert Prebil je del kolektiva Slovenskega mladinskega gledališča. Navdušil nas je v filmih Babica gre na jug, Pod njenim oknom, Razredni sovražnik, Anina provizija in TV serijah Naš vsakdanji kruhek in Mamin dan, nedavno pa smo ga spremljali v spletni seriji Truplo. Robert je vsestranski umetnik, preizkusil se je tudi v režiji (No. 203 – Duh resnice) in pisanju (Modri trikotnik).

Leta 2004 je na Dnevih komedije v Celju prejel nagrado žlahtni komedijant za vlogo v Burki o jezičnem dohtarju (Špas teater) in leta 2002 kot član ansambla Treh sester posebno nagrado žirije Festivala malih odrov na Reki za kolektivno igro.

DARKO HERIČ

direktor fotografije

Darko Herič, rojen leta 1985, je filmski snemalec, direktor fotografije in fotograf. Leta 2012 je magistriral iz filmskega in video snemanja na Akademiji dramske umetnosti v Zagrebu. Kot snemalec in direktor fotografije je podpisan pri številnih odmevnih filmskih projektih, med drugim je avtor fotografije pri filmu Ne bom več luzerka, Dvojina in Nekoč je bila dežela pridnih. Snema tudi dokumentarne filme, glasbene videospote, televizijske serije in oglase. Je predavatelj na smeri Filmsko in televizijsko snemanje na AGRFT v Ljubljani. V začetku letošnjega leta je pripravil tudi prvo samostojno fotografsko razstavo, kjer je portretiral kolege iz svoje generacije, ki velja za izjemno ustvarjalno plodno.

Ogled finalne prireditve (14.8.2020)

NAGRADE 2020

Denarni sklad za nagrade v letu 2020 znaša 3.000,00 €:

Zlati MUVIT: 1.500,00 €

Srebrni MUVIT: 1.000,00 €

Bronasti MUVIT: 500,00 €

MUVIT/6x60 nagrade 2020