Nagrajeni filmi na MUVIT/6x60 2021

Zlati MUVIT

Alternativa (5. Kader)

OBRAZLOŽITEV ŽIRIJE: Prvo nagrado podeljujemo filmu, ki koherentno povezuje vse elemente filmskega jezika. Natančno obravnava atmosfero prostora zgrajeno z realistično scenografijo in inovativno zvočno podobo. Filmu dajejo kvaliteto avtentični, večplastno zgrajeni liki, ki nas popeljejo v nepričakovan preobrat.

Srebrni MUVIT

Ostanki (Altrxmedia)


Bronasti MUVIT

Ujeta (Kud kiks krew)


OBRAZLOŽITEV ŽIRIJE: Drugo nagrado podeljujemo filmu, ki se pogumno loti raziskovanja različnih spominov na dinamiko družinskih odnosov. Subtilno uokviri atmosfero in poetično obravnava prostor v katerem se zgodi pretresljiva izpoved, ki je igralsko dobro izpeljana.


OBRAZLOŽITEV ŽIRIJE: Tretjo nagrado podeljujemo filmu, ki spretno zgradi parodijo iz vsem znanega filmskega motiva. Izvirna scenografija, kostum in maska še dodatno podprejo žanr in popeljejo gledalca v napeto in mestoma humorno pripoved z bistrimi dialogi.

Posebna omemba MUVIT

Kosmata sreča (Rimaničeva klapa)
OBRAZLOŽITEV ŽIRIJE: Posebno omembo žirija podeljuje filmu, ki je vse tri smerinice izziva močno prepeletel v soodvisnost z obravnavano zgodbo. S tem je povezal izzive filmskega maratona s slikovitim avtorskim pristopom. Posebno omembo dobi film Kosmata sreča, ekipe Rimaničeva klapa.

Žirija MUVIT/6x60 2021

Strokovno žirijo sestavljajo priznani filmski ustvarjalci. Njihova naloga je, da izberejo filme, ki so uspeli dane usmeritve najbolj filmično realizirati.

MUVIT/6x60 Urska Djukic
MUVIT/6x60 Matej Zemljic
MUVIT/6x60 Sašo Štih

URŠKA DJUKIĆ

Urška je diplomirala na akademiji za umetnost Univerze v Novi Gorici. V letu 2016 je posnela kratki igrano-animirani film »Dober tek, življenje!« ter zanj prejela nagrado vesna za najboljši kratki film na 19. FSF. Leta 2018 je ko-režirala kratki igrani film The right one, ki je bil premierno prikazan maja 2019 v Cannesu. Istega leta je bila izbrana v 39. edicijo Pariške Cinéfondation Rezidence, kjer je razvijala svoj prvi celovečerni film z naslovom Little Trouble Girls. Razvoj prvenca v letu 2021 nadaljuje na prestižni delavnici Torino Film Lab.


MATEJ ZEMLJIČ

Matej je diplomiral na AGRFT in že med študijem sodeloval s SNG Drama in MGL.

Za vlogo Maksa v predstavi Predstava, ki gre narobe je prejel nagrado Žlahtni komedijant na Dnevih komedije 2019 in je tako najmlajši prejemnik te nagrade.

Njegova prva vidna filmska vloga je bila v filmu Gremo mi po svoje, najbolj pa ga poznamo po izjemni vlogi Andreja v filmu Posledice, za katero je prejel Vesno za najboljšo moško vlogo na 21. FSF v Portorožu in nagrado za najboljšega igralca na festivalu FEST v Beogradu. Od leta 2020 igra v seriji Najini mostovi, spremljamo pa ga tudi kot novega voditelja oddaje Dobro jutro

SAŠO ŠTIH

Sašo je diplomiral na Fakulteti za dramske umetnosti v Beogradu in deluje kot direktor fotografije, preizkusil pa se je tudi v režiji kratkih filmov.

Leta 2016 je za kratki igrani film Svitanje prejel IRIS za fotografijo, najvišje priznanje Združenja filmskih snemalcev Slovenije, podpisal pa se je tudi pod fotografijo najbolj gledanega filma pri nas, Pr’ Hostar. Sašo je tudi avtor fotografije mnogih glasbenih videospotov, med drugim za skupino Matter in Koala Voice.


Ogled finalne prireditve (27.8.2021)

NAGRADE 2021

Denarni sklad za nagrade v letu 2021 znaša 3.000,00 €:

Zlati MUVIT: 1.500,00 €

Srebrni MUVIT: 1.000,00 €

Bronasti MUVIT: 500,00 €


MUVIT/6x60 Nagrade