Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image

25. 8. 2019., Nova Gorica :

Zmagovalci so znani

Premierni večer je minil v pravem slogu MUVITa - nepredvidljivo. Gledalci so si lahko ogledali projekcijo vseh tekmovalnih filmov ob 17.00 in ožji izbor, 12 filmov po izboru žirije, ob 21.00. Žirija je nagradila 3 filme in podelila posebno omembo dvema, gledalci pa so lahko izbrali svojega zmagovalca.

Nagrajene filmi si oglejte na spodnji povezavi, ostale filme pa bomo dodali v naslednjih dneh. Hvala, ker ste se nam pridružili.

Foto: Valter Leban

Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image

23. 8. 2019., Ljubljana :

Imamo filme!

Žirija se je v petek zjutraj sestala, da bi si ogledala 25 filmov in izbrala nagrajence. V Novi Gorici, kjer je bilo potrebno filme oddati je bilo napeto do konca, saj so nekatere ekipe svoje filme še izvažale iz računalnikov. Dvema ekipama filmov ni uspeli oddati, eden od filmov pa je zaradi tehnične neustreznosti žal bil naknadno diskvalificiran.

Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image

20. 8. 2019., Nova Gorica :

MUVIT/6x60 2019 je v teku

Predstavniki ekip, novinarji in organizatorji smo se zbrali v atriju Mestne občine Nova Gorica in odštevali zadnje sekunde do 12-te ure, ko se je pričel letošnji Muvit/6x60. Izžrebali smo enotne usmeritve za tekmujoče ekipe, saj se je koncept, ki smo ga uvedli lani, izkazal za uspešnega. Držimo pesti za vseh 25 ekip, ki jim je uspelo štartati letošnji maraton.

Foto: Mateja Pelikan

Kaj je MUVIT/6x60?

Nepozabna avantura filmskega ustvarjanja

MUVIT/6x60 je filmski maraton, kjer prijavljene filmske ekipe v 60-ih urah napišejo, posnamejo, zmontirajo in dostavijo film dolžine 6 - 8 min. Z lanskoletno novostjo so vse ekipe soočene z enakimi usmeritvami, kar predstavlja povezovalni most med vsemi filmi!

Strokovna žirija bo nagradila 3 ekipe, ki bodo uspele dane usmeritve najbolj kreativno in filmično uporabiti v svojem filmu. Sponzor nagrade občinstva je VOYO.SI

Žirija MUVIT/6x60 2019

Strokovno žirijo sestavljajo priznani filmski ustvarjalci. Njihova naloga je, da izberejo filme, ki so uspeli dane usmeritve najbolj filmično realizirati.

JAN CVITKOVIČ

Režiser

Jan je za svoje delo prejel več domačih in mednarodnih nagrad; med njimi sta najodmevnejši beneški lev prihodnosti za celovečerni režijski debi Kruh in mleko in Altadis – New directors Award za celovečerni film Odgrobadogroba.

Njegov zadnji film Družinica, je svetovno premiero doživel na filmskem festivalu v Monteralu, kjer je igralka Irena Kovačević prejela nagrado za najboljšo žensko vlogo.

EVA JESENOVEC

Igralka

Eva je članica ansambla SNG Drama, javnosti pa je najbolje znana z vlogo v t.i. “generacijskem” filmu Ne bom več luzerka, zmagovalcu lanskega FSF-ja.

V matičnem gledališču je najprej zaigrala v vlogi Ollie v predstavi Pomona, naslednja vloga pa je že bila v veliki koprodukciji Vojna in mir, Drame, MGL-a in Cankarjevega gledališča.


ROK KAJZER NAGODE

Direktor fotografije

Rok je 27 letni direktor fotografije, ki je bil v času svojega študija večkrat nagrajen, kot direktor fotografije pa ima za seboj več vidnih profesionalnih filmskih in televizijskih projektov.

Med odmevnejšimi je celovečerni igrani film Posledice režiserja Darka Štanteta, ki je mednarodno premiero doživel v uradnem programu filmskega festivala v Torontu.

Ker pa mora film delovati zmagovalno, kot celota, deluje naša žirija vedno po načelu:

"... ali je film povedal dobro zgodbo in se dotaknil občinstva?"

NAGRADE 2019

Denarni sklad za nagrade v letu 2019 znaša 3.500,00 €:

Zlati MUVIT: 2.000,00 €

Srebrni MUVIT: 1.000,00 €

Bronasti MUVIT: 500,00 €

Nagrada občinstva - sponzor VOYO.SI: 500,00 €MUVIT/6x60 podpirajo