Petek, 27. 8. 2021, ob 20.30:
Pridruži se nam na zaključnem večeru letošnjega MUVIT/6x60 filmskega maratona. Čaka te jagodni izbor po izboru žirije in podelitev nagrad.

Klikni spodaj in si nastavi opomnik za ogled na Youtube.

Petek, 27. 8. 2021, ob 17.00:
Ogled vseh tekmovalnih filmov se bo pričel ob 17.00. Spremljaj ga tukaj.

MUVIT/6x60 je ...

... nepozabna avantura filmskega ustvarjanja

MUVIT/6x60 je filmski maraton, kjer prijavljene filmske ekipe v 60-ih urah napišejo, posnamejo, zmontirajo in dostavijo film dolžine 6 - 8 min. Vse filmske ekipe so soočene z enakimi usmeritvami, ki jim morajo slediti pri ustvarjanju filma - t.j. akcija / stavek / predmet. Enake usmeritve za vse predstavljajo dodaten filmski užitek od spremljanju filmske premiere nastalih filmov, saj se je izkazalo, da ustvarjalni navdih ustvarjalce popelje na povsem različna raziskovanja.

Strokovna žirija bo nagradila 3 ekipe, ki bodo uspele dane usmeritve najbolj kreativno in filmično uporabiti v svojem filmu.

Usmeritve 2021

Predmet: VOSEK
Stavek: ZAKAJ VEDNO DEŽUJE NA MOJI PARADI.
Akcija: PREOBRAZBA

Žirija MUVIT/6x60 2021

Strokovno žirijo sestavljajo priznani filmski ustvarjalci. Njihova naloga je, da izberejo filme, ki so uspeli dane usmeritve najbolj filmično realizirati.

URŠKA DJUKIĆ

Urška je diplomirala na akademiji za umetnost Univerze v Novi Gorici. V letu 2016 je posnela kratki igrano-animirani film »Dober tek, življenje!« ter zanj prejela nagrado vesna za najboljši kratki film na 19. FSF. Leta 2018 je ko-režirala kratki igrani film The right one, ki je bil premierno prikazan maja 2019 v Cannesu. Istega leta je bila izbrana v 39. edicijo Pariške Cinéfondation Rezidence, kjer je razvijala svoj prvi celovečerni film z naslovom Little Trouble Girls. Razvoj prvenca v letu 2021 nadaljuje na prestižni delavnici Torino Film Lab.

MATEJ ZEMLJIČ

Matej je diplomiral na AGRFT in že med študijem sodeloval s SNG Drama in MGL.

Za vlogo Maksa v predstavi Predstava, ki gre narobe je prejel nagrado Žlahtni komedijant na Dnevih komedije 2019 in je tako najmlajši prejemnik te nagrade.

Njegova prva vidna filmska vloga je bila v filmu Gremo mi po svoje, najbolj pa ga poznamo po izjemni vlogi Andreja v filmu Posledice, za katero je prejel Vesno za najboljšo moško vlogo na 21. FSF v Portorožu in nagrado za najboljšega igralca na festivalu FEST v Beogradu. Od leta 2020 igra v seriji Najini mostovi, spremljamo pa ga tudi kot novega voditelja oddaje Dobro jutro.SAŠO ŠTIH

Sašo je diplomiral na Fakulteti za dramske umetnosti v Beogradu in deluje kot direktor fotografije, preizkusil pa se je tudi v režiji kratkih filmov.

Leta 2016 je za kratki igrani film Svitanje prejel IRIS za fotografijo, najvišje priznanje Združenja filmskih snemalcev Slovenije, podpisal pa se je tudi pod fotografijo najbolj gledanega filma pri nas, Pr’ Hostar. Sašo je tudi avtor fotografije mnogih glasbenih videospotov, med drugim za skupino Matter in Koala Voice.

NAGRADE 2021

Denarni sklad za nagrade v letu 2021 znaša 3.000,00 €:

Zlati MUVIT: 1.500,00 €

Srebrni MUVIT: 1.000,00 €

Bronasti MUVIT: 500,00 €